Den první

První den Festivalu Fantazie byl bohužel i prvním dnem prázdnin a podle toho to i vypadalo na silnicích z Prahy. Nemá smysl líčit zde všechny strasti, nástrahy a dobrodružství naší trnité cesty, důležitý je výsledek – do Chotěboře jsme dorazili kolem osmé večerní.

Mou první starostí bylo umístit plakáty na přednášky CATu a zaregistrovat se. Už u registrace jsme sepotkali se skupinkou psavců z Buďánky, kteří vyrazili zhruba ve stejný čas z Prahy jako my, ale vlakem. Na rychlost tedy automobily : vlaky 1:1. Ale my jsme nemuseli jít v dešti až z nádraží 😉

S plakáty, které zvou na mé přednášky jsem se cítil trochu jako distributor Strážné věže. Nutit lidem něco,co asi ani nepotřebují – no fuj! Zajímavý postřeh ovšem je, že člověku, který má v ruce štos plakátů najednou začne připadat celý svět jako jedna velká plakátovací plocha.

Nemohli jsme chybět na slavnostním zahájení. Tentokrát bylo obzvláště monumentální – Říčaský komorní orchestr zahrál několik populárních filmových melodií. Ten Pravda musí mít vždy něco extra!

Svou první přednášku (Blahobyt pro třetí věk) jsem měl až v jedenáct večer. Když jsem přišel do sálu, čekali na mne již celí dva lidé a další tři záhy dorazili. Účast tedy musím po kvantitativní stránce zhodnotit jako propadák (to nikdo nečte reklamu na záchodcích?). Naštěstí publikum nahradilo svůj nízký počet velmi bystrým přístupem, ochotně spolupracovalo a zapojilo se poznámkami do přednášky. Často bývají diskuse na conech zcestné a nesmyslné, ale svému publiku musím poděkovat – byli jste skvělí!

A ještě jedna poznámka. Musím seškrtat dnešní slideshow na polovinu, čas při přednáškách neúprosně tlačí.