Den šestý

Ze včerejška asi žádný rozumný zápis nestvořím. Navštívil jsem pouhopouhé dvě rozumné přednášky a dvě promítání a zbytek času jsem se bohapustě poflakoval – v čajovně, Na Růžku a na krátké procházce.

Obě přednášky, na kterých jsem byl, se týkaly světa temnoty. V první z nich Marvin představil svět temnoty, letmo zmínil pravidla a zaměřil se na roleplaying. Vzhledem k tomu, že releplaying ve světě temnoty je postaven na depresi, volbách mezi větším a ještě větším zlem a ztrátě lidskosti, musel jsem se sám sebe zeptat, proč mám zase chuť si zahrát. Podobně pesimistické bylo i představení dětí temnoty z hry Vampire: the Requiem. Původně hodinová přednáška se natáhla na hodiny dvě a rozebrala hrůzný svět upírů jak z hlediska jeho sociální struktury, tak ze strany problémů upířího jednotlivce.

Na promítání narážek na Star Trek jsem se docela dobře pobavil. Trochu mě potěšilo, že ke slovu přišli i některé ukázky a překlady, které jsme s Bazim aZikapem před lety připravovali, když jsme chystali první přednášku na toto téma.

Dvě epizody ze ST – TAS (Star trek – animovaná série) nemohly nepobavit. Roztomilá naivita tvůrců dostala ještě více prostoru než v originální sérii a epizody lákaly k přátelsky ironickému nadhledu trekie i ostatní fany.