Nové PowerBooky v Paříži?

Neověřené zprávy říkají, že by Steve Jobs měl na konci září na AppleExpu v Paříži představit poslední update stávající řady PowerBooků. Změna by se měla týkat jen patnáctipalcových a sedmnáctipalcových modelů.

Fáma slibovala nejen zvýšení frekvence procesoru o 30MHz, zdvojnásobení cahce, ale i DDR2 paměti a větší rozlišení monitorů (1920 x 1200 u sedmnáctipalcového modelu). Fanoušky prostředního modelu by mělo potěšit i rozšíření výbavy na úroveň sedmnáctipalcového (zde netuším, co má zdroj na mysli, můžete si zaspekulovat v komentářích).

Použití procesoru G4 MPC7448 od Freescale spojené se zvýšením cache je očekáváno již delší dobu. Stejně tak již dlouho očekáváme vyšší rozlišení monitorů (informace o něm se objevila již v únorových příručkách k PowerBookům). Spekulace tedy vyznívají poměrně důvěryhodně. Větším překvapením by bylo použití DDR2 pamětí, které by vyžadovalo větší zásah do mateřských desek, než jaký potřebuje očekávaná změna procesoru. Osobně by pro mne zvýšení frekvence jen o 30MHz (původně mluvil článek o 300MHz) představovalo zklamání.

Zdroj: AppleInsider