MacBook je tu

Opět rumory měly v něčem pravdu a v něčem ne. Konfigurace jsou jak bílé tak černé – liší se ale použitými komponentami. MacBooky mají třináctipalcovou obrazovku s rozlišením 1280 na 800.Všechny modely mají iSight, MagSafe konektor, dálkové ovládání a obsahují intelovský procesor Core Duo. Nejnižší bílá verse na frekvenci 1,86GHz, dvougigahertzový procesor je prodáván v černém i bílém provedení. Nižší konfigurace obsahuje jen combo mechaniku, dražší mají SuperDrive (nejspíše je dual layer, části specifikace o tom mlčí). Bílé modely ukládají data na šedesátigigový disk, černé ho mají o třetinu větší.

Zdá se, že integrovaná grafická karta bude podporovat i jiné režimy než zrcadlení. Zaplať pámbu za ty dary stejně jako za možnost zakoupit redukci na S-Video, kompozitní výstup a DVI. Konektivitu zajišťuje mírně nadstandardní gigabitový ethernet a samozřejmostí je BlueTooth 2.0 a WiFi – Airport Extreme. Opět bohužel zůstal Apple jen u jednoho rychlého Firewire portu. Ani hmotnost 2.36 kg nijak neoslní stejně jako cena jdoucí od $1,099 do $1,499.

Zároveň zrychlily Mac Booky Pro a z nabídky Apple Store zmizely staré iBooky a dvanáctipalcový PowerBook.

Update: Display je zrcadlový, takže přinese větší jas, ale jak bude vypadat na sluníčku suď bůh. Srovnání MacBooku a MacBooku Pro je zajimavé čteni, rozdílů je až na grafickou kartu poskromnu.

Technorati Tags: , ,