XP na Macovi definitivně

onmac.net udělil cenu za zprovoznění Windows XP na macovi. Postup vypadá velmi snadně, měla by to být otázka hodiny, dvou. Při instalaci je samozřejmě nutné zrozdělit disk na partitions (a tedy pokud již máte funkční instalaci OS X s daty tak zálohovat, zálohovat a ZÁLOHOVAT). Autoři předpokládají, že máte k dispozici funkční stroj s win xp, na kterém můžete připravit opatchovaná instalační CD. Část hardware zatím není podporovaná, u iSight to asi nepřekvapí, zamrzí absence akcelarace u grafických karet, popdpora modrozubu je pochybná.

Podle všeho jde o jednoduchý a vcelku spolehlivý způsob, jak dostat Windows na Maca, ale přesto si myslím, že budoucnost patří použití BAMBIBIOSu – nevyžaduje žádné zásahy do instalačního CD Windows. S trochou štěstí se časem dočkáme i 64bitových Vista na nových 64bitových strojích od Apple bez jakýchkoli problémů.

Ať tak či onak, nyní je k dispozici funkční postup, který může uspokojit technicky zaměřené jedince a výhercům gratulujeme k dobře odvedené práci!